IMG-LOGO

کشمش ( کشمش پلویی) چیست و چه فواید و مضراتی دارد ؟

/ خانه
BLOG

کشمش ( کشمش پلویی) چیست و چه فواید و مضراتی دارد ؟

1399/02/29 14:07:07
IMG


کشمش در واقع همان انگور خشک است. جالب است بدانید انگوری که اولین‌ بار کشمش از آن درست شد، در مصر و ایران حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، کشت می‌شد و در کتب عهد عتیق، انجیل و قرآن هم از آن نام برده شده است.

در ابتدای پیدایش کشمش، رومی‌ها و یونانی‌ها اماکن مذهبی‌شان را با انگور و کشمش تزئین می‌کردند و کشمش را به عنوان جایزه به افراد برنده در مسابقات ورزشی می‌دادند.
تا قرن بیستم ترکیه، ایران و یونان تولیدکنندگان اصلی کشمش بودند و در اواسط قرن بیستم آمریکا و استرالیا به عنوان دومین تولیدکننده‌ی بزرگ کشمش در جهان شناخته شدند. امروزه صنعت کشمش آمریکا در ایالت کالیفرنیا (همان‌ جایی که در سال ۱۸۵۱ اولین بار در آنجا کشمش تهیه شده بود)، متمرکز است.
کشمش را به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می‌کنند. در روش سنتی، حبه‌های انگور را در یک سینی بزرگ می‌ریزند و جلوی آفتاب خشک می‌کنند یا آن‌گونه که در گذشته مادربزرگ‌های ما انجام می‌دادند، خوشه‌های انگور در زیرزمین‌ها یا اتاق‌ها‌ی تاریک آویزان می‌شد تا خشک و تبدیل به کشمش شود. در نوع صنعتی هم از بخار گوگرد یا غوطه‌ور کردن در تیزآب یا انواع دیگر روش‌ها برای تهیه‌ی کشمش استفاده می‌شود. به طور معمول انگور بی‌هسته برای تهیه‌ی کشمش مناسب است، اما اگر کسی دلش بخواهد، می‌تواند هر انگوری را خشک و استفاده کند. در کشور ما شناخته‌شده‌ترین نوع کشمش، کشمش سبز قلمی است که به‌صورت تنقلات با نخودچی یا همان نخودچی کشمش محبوب خودمان مصرف می‌شود. نوع دیگر کشمش که تقریبا به اندازه‌ی کشمش سبز محبوب و مورد استفاده است، همان کشمش پلویی است که با عدس‌پلو و غذاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع شناخته‌‌شده‌ی دیگر کشمش در کشور ما، مویز یا کشمش بی‌دانه است که از انگور شاهانی به‌دست می‌آید و از قدیم یکی از تنقلات دوست داشتنی ما ایرانی‌ها بوده است. مویز از کشمش عادی کوچک‌تر، تیره‌تر و دارای مزه‌ی تندتری است. انواع دیگری از کشمش هم وجود دارد که در نوع انگور و فرایند خشک شدن آنها تفاوت‌هایی وجود دارد.
معمولا چون در اثر خشک شدن انگور، قند‌ آن به‌صورت کاراملی درمی‌آید، رنگ کشمش از رنگ خود حبه‌ی انگور تیره‌تر می‌شود. اما در تهیه‌ی کشمش به روش صنعتی چون از گاز گوگرد استفاده می‌شود، رنگ کشمش طلایی و خوش‌رنگ‌تر از کشمش‌هایی است که به روش سنتی درست می‌شوند.
هنگامی‌ که انگور به کشمش تبدیل می‌شود، غلظت ترکیبات فنلی آن به طرز قابل توجهی بالا می‌رود که این امر نقش قابل توجهی در پیشگیری و درمان سرطان دارد. ترکیبات فنلی کشمش، کوئینیک اسید، گارلیک، کلروژنیک و کافئیک اسید، کاتچین و اپی‌کاتچین هستند. در حالی‌که بسیاری از افراد عموما به خاطر حساسیت به گوگرد از خوردن کشمش‌های صنعتی که به‌وسیله‌ی دی‌اکسید گوگرد خشک می‌شوند، اجتناب می‌کنند، اما کشمش طلایی مواد مغذی بیشتری دارد چون آنتی اکسید‌های گوگرد مانع از دست رفتن این ترکیبات بر اثر خشک شدن دانه‌های انگور می‌شود.
ظاهرا کشمشی که توسط بخار گوگرد خشک شده باشد نسبت به کشمش سنتی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان و ترکیبات فنلی دارد و به‌طور کلی فرایند خشک شدن انگور و تبدیل آن به کشمش، خاصیت آنتی‌اکسیدانی انگور را بهتر حفظ می‌کند و غلظت آن را نسبت به انگور تازه افزایش می‌دهد.
نوع دیگری از کشمش به نام کشمش سلطانی وجود دارد که منشأ آن کشور ترکیه است. این نوع کشمش کوچک بوده و در اروپا از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است. نوع دیگری از کشمش هم به نام کشمش مسقط معروف است که از سایر انوع کشمش بزرگ‌تر و شیرین‌تر است.
همان‌طور که اشاره کردیم کشمش با دو روش سنتی (یا خشک کردن دانه‌های انگور در برابر آفتاب) و روش صنعتی (یا غوطه‌ور کردن در تیزآب یا خشک کردن به وسیله‌ی دی‌اکسید گوگرد) تهیه می‌شود. برخلاف دیگر میوه‌های خشک که برای طعم بهتر ممکن است در روند خشک کردن به آنها قند اضافه شود، کشمش بدون اضافه کردن هیچ‌گونه مواد شیرین‌کننده‌ای خشک می‌شود. این خوراکی بدون ذره‌ای قند اضافی مزه‌ی بسیار شیرینی در دهان ایجاد می‌کند و مانند خرما به عنوان یک شیرین‌کننده‌ی طبیعی مصرف می‌شود.
با تمام این خصوصیات شاید این سؤال برای‌تان پیش بیاید که آیا کشمش خوراکی سالمی است؟ جواب فقط و فقط یک کلمه است: بله! انرژی طبیعی تنها چیزی نیست که با خوردن کشمش عاید شما می‌شود، کشمش سرشار از فیبر، پتاسیم، آهن و سایر مواد مغذی ضروری است، اما خوشبختانه چربی اشباع‌شده و کلسترول ندارد و در نهایت تعجب فاقد گلوتن است.
طبع کشمش
از آنجایی که می دانید طبع کشمش خشک و کاملا گرم می باشد. که در این زمینه می توانیم به انواع کشمش هایی که سرشار از پلی فنول، آنتی اکسیدان، کلسیم، آهن، پتاسیم، فسفر، منیزیم، بور، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین و ویتامین K، ویتامین C و ویتامین B6 هستند اشاره کرد.
کشمش به دلیل تعم شیرینی که دارد در بسیاری از زمینه ها مورد استفاده قرار می گیرد که میتوان به چند نمونه آن اشاره کرد: برای تهیه سالاد میوه، سالاد سبزیجات، انواع کیک، کلوچه و شیرینی کشمشی، کشمش پلوی، عدس پلو با کشمش و به عنوان جایگزین قند و شکر یا آجیل از آن استفاده کرد.
و اما طبق معمول هر خوراکی انواع عوارض و مضرات کشمش را نیز باید مورد بررسی قرار دهیم :
یکی از عوارض کشمش چاقی و افزایش وزن می باشد
اگر در خوردن کشمش زیاده روی شود به دلیل کالری بالای موجود در آن همین امر می تواند باعث چاقی و افزایش وزن در افرادی که کشمش زیادی مصرف می کنند شود.
یکی از دیگر عوارض کشمش آلرژی و حساسیت می باشد
بدن بعضی از مردم امکان دارد به کشمش واکنش های همچون حساسیت و آلرژیک نشان دهند که خوردن کشمش باعث خس خس کردن سینه، مشکلات تنفسی، اسهال و حتی تب درآن ها شود.

در آخر باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که شرکت عالیان گلستان طوس با نام تجاری باغبان با تلاش فراوان توانسته است بهترین زرشک اعلای خراسان را برای شما عزیزان در بسته بندی های بهداشتی و دارای تمامی مجوزهای قانونی فراهم نماید.شما می توانید با حداقل یکبار تهیه این بسته بندی های زیبا و بهداشتی باغبان کیفیت و قیمت را با دیگر رقبا مقایسه نمایید و سپس ما را همیشه در سب غذایی خود داشته باشید
از دیگر محصولات این واحد تولیدی میتوان به انواع آلو با کیفیت عالی و درجه 1 و از محصولات دست چین شده همانند آلو شوقانی،آلو طرقبه،آلو سانتریزه،آلو برغانی و آلو بخارا اشاره کرد.
کشمش پلویی بسیار با کیفیت دیگر محصول بسته بندی شده توسط این واحد تولیدی است.
اما انواع زعفران در بسته بندی های متنوع ، بهداشتی و زیبا را میتوان در وزن های متنوعی همچون زعفران نیم مثقال،زعفران یک مثقال و زعفران یک گرم به شما عزیزان معرفی نماییم.
 

دریافت خبرنامه

با سپردن پست الکترونیک خود به ما در خبرنامه باغبان مشترک شوید.